Nagy román egyesülési ünneplés hollywoodi sztárokkal?

Egy román producer hollywoodi filmcsillagokat akar felvonultatni december elsején a bukaresti diadalív alatt.
Hirdetés

Az amúgy jó nevű producert úgy hívják, hogy Bobby Păunescu (többek közt olyan román újhullámos filmek fölött bábáskodott, mint a Lăzărescu úr halála, az Aurora vagy a Dombokon túl), és nem mellesleg egyike Románia milliárdosainak, hála a gazdasági válság előtti ingatlanbefektetéseinek, illetve az apja, George Constantin Păunescu üzletember halála után örökölt pénzügyi birodalomnak.

Nos, Păunescu úr úgy gondolta, hogy ha 2018 a román egyesülés centenáriumi éve, akkor neki is elő kell állnia valamilyen nagyszerű projekttel. És eszébe is jutott az igazán megfelelő és felemelő gondolat. Amit meg is osztott a világgal.

Arról van szó, hogy a producer úr több, román származású hollywoodi filmsztárt akar meghívni december elsején a román fővárosba, hogy a nemzeti zászlóval felvonuljanak a bukaresti diadalív alatt.

Hogy kik lennének a meghívottak? Tessék, három példa a több közül: Natalie Portman, aki ugyan izraeli születésű, de apai ágon romániai felmenőkkel is rendelkezik. Dustin Hoffman, akinek moldvai zsidó felmenői vannak. Aztán persze Harvey Keitel, akinek az anyukája máramarosi zsidó emigráns volt.

Hirdetés

Păunescu elmondta: elkezdte a tárgyalásokat a kiszemelt sztárok ügynökeivel. A visszajelzések eddig pozitívak voltak, de a probléma elég bonyolult, tekintettel a hírességek zsúfolt programjára és egyéb körülményekre. 

És hogy miért szeretné a producer úr elhelyezni a sztárokat a diadalív árnyékában? Hát, hogy a centenárium alkalmával megmutassa, hogy Románia gazdag ország, és híres embereket adott a világnak.

Hirdetés