A PSD másodvonala is unja már a párthisztit

Most az egyik alelnök borult ki a „válsághelyzet” miatt. Még nem ismerik a dokumentumokat, amelyekről holnap kellene szavazniuk.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párton (PSD) belül válsághelyzet alakulhat ki, adott hangot félelmének pénteken a párt alelnöke, Ionuţ Vulpescu. „Románia fejlesztési tervéről beszélnek, amelyet szombaton indítanánk el. (…) Ezekben a napokban folyamatosan arról beszélnek, hogy ki jelölteti magát, ki nem jelölteti magát (…) Félek, hogy Románia fejlesztési tervének kidolgozásáig válsághelyzet alakul ki a pártunkban” – mondta Vulpescu a PSD országos végrehajtó bizottságának ülése előtt.

Arra a kérdésre, hogy miért nem jelöltette magát ismét alelnöki tisztségre, Vulpescu azt felelte, hogy két és fél éves mandátuma alatt elvégezte feladatait, és inkább az érdekli, hogy mi történik a kultúra területén. Vulpescu azt mondta, egy nappal a kongresszus előtt még nem látta azokat a dokumentumokat, amelyekről a hétvégi kongresszuson kellene tárgyalniuk.

A romániai belpolitika az elmúlt egy-két héten nagyjából arról szólt, a PSD melyik erős embere melyik vezető pozíciót célozza meg a hétvégi rendkívüli kongresszuson. A végrehajtó bizottság mai, még le nem zárult ülésén a News.ro értesülései szerint minden jelölést jóváhagytak, azokét is, akiknek jelölti iratcsomója még nem teljes.

A pártelnöki tisztségről ezen a kongresszuson nem fognak szavazni, Liviu Dragnea vezetését nem kérdőjelezik meg. Az ügyvezető elnöki posztra hármnan jelentkeztek be: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu és Nicolae Bănicioiu, a PSD főtitkára Marian Neacşu és Codrin Ştefănescu szeretne lenni. A pártban a területi alelnöki pozíciókra is új választást írtak ki.

Hirdetés