Iohannis: nem áll le a migránsáradat

A román államfő szerb kollégáját fogadta Bukarestben, ennek kapcsán került szóba, hogy a szerb-román határon meg kell hozni a megfelelő intézkedéseket.
Hirdetés

Nem lehetnek senkinek olyan illúziói, hogy le fog állni a menekültáradat, jelentette ki csütörtökön Klaus Iohannis államfő a szerb hivatali kollégájával, Alekszandar Vucsiccsal tartott közös sajtótájékoztatón a Cotroceni-palotában.

„Továbbra is lesznek migránsaink, senkinek nem lehetnek olyan illúziói, hogy le fog állni a migránsáradat, éppen ezért nagyon áttekinthető lépéseket kell kidolgozni a határok vonatkozásában. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködésünk egyre hatékonyabb lesz. (…) Azt hiszem, Szerbia és Románia között semmi gond nincs ezen a téren” -mondta Iohannis a szerb államfő bukaresti látogatása alkalmából.

Iohannis arról is beszélt: Koszovó kérdésének rendezése hatalmas lépés lesz Európa irányába az egész Nyugat-Balkán számára.

„Koszovó témája komplikált, és azt hiszem, hogy a Koszovó-kérdés megoldása hatalmas lépés lesz Európa irányába az egész Nyugat-Balkán térsége számára. (…) Készek vagyunk részt vállalni olyan megoldások keresésében, amelyek az egész térségnek kedveznek”A – jelentette ki Iohannis a sajtótájékoztatón.
 

Hirdetés