Kigyulladt a televíziója: belehalt

Bizarr haláleset történt Nagyváradon: idős ember hunyt el a felforrósodott tévéje miatt kiütött tűzben.
Hirdetés
Kigyulladt televíziókészüléke miatt halt meg egy idős férfi Nagyváradon, a saját lakásában – közölte a Bihar megyei katasztrófavédelem (ISU).
 
Az illetékes hatóságok arról tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget, hogy hétfőn 11:30 körül értesítették az 112-es számon a tűzoltókat, hogy a nagyváradi Fő (Republicii) utcában tűz ütött ki az egyik épületben. 
 
A helyszínre érkező mentősök és tűzoltók a ház 79 éves tulajdonosát eszméletlen állapotban találták az egyik szobában. Az újjáélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, az idős férfi életét vesztette. A tüzet sikerült tíz perc alatt eloltani, a házban a televízión kívül egy bútordarab, a textíliák és egy tízméteres villanykábel égett össze. Az ISU közleménye szerint a tüzet valószínűleg az okozta, hogy átforrósodott a feszültség alatt hagyott televízió. 
 
Az esetről a tűzoltók további képeket és hasznos tanácsokat közölnek honlapjukon, például hogy használat után ne hagyjuk feszültség alatt az olyan készülékeinket, mint a vasaló, hősugárzó, televízió, stb, és időnként ellenőrizzük a berendezéseink kábeleinek állapotát. Ha pedig olvadt műanyag szagát érezzük, azonnal húzzuk ki az épp használt készüléket a fali dugaszból. A nagy fogyasztónak minősülő háztartási gépeket pedig érdemes külön fali dugaszhoz csatlakoztatni

Hirdetés