Ismét elhalasztotta az igazságügyi miniszter a DNA-jelentés ismertetését

Ezért a bejelentésért kár volt hazajönni Japánból.
Hirdetés

Jövő héten, a parlament két házának együttes ülésén ismerteti a legfőbb ügyészség, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT), valamint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tevékenységéről szóló jelentést – közölte csütörtök délutáni sajtónyilatkozatában Tudorel Toader igazságügyi miniszter. „A parlamentben ismertetett jelentés mellett, csütörtökön, egy előzetesen bejelentett időpontban sajtótájékoztatót fogok tartani, amely során bemutatom majd a DNA tevékenységéről szóló jelentés tartalmát és következtetéseit” – fogalmazott.

Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy a csütörtöki nap folyamán tárgyalt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, aki azt kérte tőle, hogy nyilvánosan is mutassa be a felmérés eredményeit.

A Japánból hazarendelt Toader a rövid sajtótájékoztatón azt is elmondta: mielőtt elfogadta volna kinevezését, a kormánykoalíció vezetői megígérték neki, hogy a politikum nem fog beavatkozni az általa vezetett minisztérium tevékenységébe és az ő döntéseibe.

„A miniszterelnök asszony kérésére jöttem vissza az országba, tekintettel az igazságügyi rendszer működéséről szóló vitára, ami a nyilvánosság előtt zajlik. Mielőtt elfogadtam volna igazságügyi miniszteri kinevezésemet, beszéltem a kormánykoalíció vezetőivel. Akkor garantálták nekem, hogy a politikum nem fog beleszólni a minisztérium tevékenységébe, az igazságügyi tárca vezetőjeként általam meghozandó döntésekbe, és ezt tiszteletben is tartották, és most is tiszteletben tartják” – mondta. 

Hirdetés