Dăncilă: nem beszéltünk Klemmel az igazságügyi törvényekről

Csak bizonyos elvekről.
Hirdetés

Cáfolta Viorica Dăncilă, hogy az igazságügyi törvények is szerepeltek annak a megbeszélésnek a napirendjén, amelyet az elmúlt napokban folytatott Hans Klemm-mel, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetével.

„Néhány elvről volt szó, nem az igazságügyi törvényekről. (…) Szóba került néhány elv, hogy így mondjam, nem az igazságügyi törvényekről beszélgettünk” – jelentette ki a miniszterelnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülését követően.

A nagykövetség az Agerpres hírügynökség kérdésére válaszolva hétfőn közölte, az igazságszolgáltatás is szerepelt annak a megbeszélésnek napirendjén, amelyre Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete és Viorica Dăncilă román miniszterelnök között került sor.

A diplomáciai képviseletet azért kellett megkérdezni arról, hogy ez a téma fölmerült-e, mert sem a miniszterelnök nem említette a megvitatott ügyek között, sem a kormány utólag kiadott közleményében nem szerepelt. A kormányfő még az újságírók erre vonatkozó egyértelmű kérdésére sem volt hajlandó válaszolni.

Holott Klemm az utóbbi években rendszeresen állást foglalt, amikor úgy értékelte, hogy a kormány veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Hirdetés