Jól megy a jazzelés? 9000 lejt nyerhetsz vele

Mától lehet nevezni a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál versenyére.
Hirdetés
Február 7-től jelentkezhetnek jazz-zenét játszó zenekarok a Jazz in the Park Nemzetközi Jazzfesztivál versenyére, amelyre a 2018. június 22-24. közötti hétvégén immár negyedik alkalommal kerül sor Kolozsváron – jelentették be ma a szervezők közleményben. 
 
Az 5000 eurós összdíjazás mellett egyéb szolgáltatásokat nyerhetnek a résztvevők, például fellépési lehetőséget hazai és nemzetközi fesztiválokon. A döntőbe jutó együttesek több ezer nézőt számláló közönség és nemzetközi zsűri előtt léphetnek színpadra, amely kiválasztja majd a győztes zenészeket.
 
Nevezhet minden jazz-zenész képzettségi szintjétől és szakmai tapasztalataitól függetlenül, bármilyen hangszerrel, tekintet nélkül az életkorra vagy nemzetiségre, a jazz bármely társműfajában született alkotásokkal: acid jazz, bossa nova, cool jazz, funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz, swing.
 
A jelentkező zenészek a verseny számára fenntartott Szamos-parti színpadon játszanak majd a Jazz in the Park fesztiválon, a díjak összértéke pedig meghaladja az 5000 eurót:
  1. díj: 9000 lej + fellépés a Sétatér nagyszínpadán idén, valamint a következő fesztivál nyitókoncertjén
  2. díj: 4500 lej
  3. díj: 2500 lej
A legértékesebb szerzeményt 1000 lejes szerzői díjjal jutalmazzák, ugyanennyit kap a legjobb hangszeres előadó, illetve a legjobb énekes, valamint zenei felszereléseket és fesztivál-meghívásokat is lehet nyerni. Jelentkezni online nevezési lap kitöltésével lehet 2018. május 14-ig. A tavalyi versenyt a magyarországi Antal Gábor Trio nyerte.
 
„Lassacskán a verseny a Jazz in the Park fesztivál egyik legfontosabb és legérdekesebb eseménye lett. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén hétvégén rendezzük. A világ minden sarkából várunk nevezőket, és számítunk népes közönségünkre is! A Grigorescu-negyedi Szamos-part avatott helyszíne marad az eseménynek” – nyilatkozza Alin Vaida fesztiváligazgató.
 
A Nemzetközi Jazz in the Park Versenyt szakértő zsűri értékeli, melynek tagjai: Stefan Vannai jazz-tanár, Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, Radu Pieloiu, a Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina együttesek tagja, Marius Chivu szerkesztő (Dilema Veche) és Takács Aranka, a Nemzetközi  Jazz in the Park Verseny menedzsere.
 
A teljes fesztivál 11 nap élőzenével, hazai és nemzetközi előadókkal Kolozsváron zajlik június 21. és július 1. között. Az eddig bejelentett fellépők: Fanfara Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gábor Trio. A szabadtéri koncerteket ingyen lehet meghallgatni, a koncerttermekben fellépő zenekarok koncertjeire jegyet vagy fesztiválbérletet kell váltani. További részletek a www.jazzinthepark.ro honlapon.

Hirdetés