Három nap alatt eltűnt a kétnyelvű tábla Maros és Fehér megye határáról

Ezt nevezzük hatékonyságnak: amikor a magyar nyelvű táblák eltüntetéséről van szó, akkor működik a gépezet.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, egy nackóromán liberális parlamenti képviselő, nevezett Florin Roman felháborodott hangnemben közölt Facebook-bejegyzést arról, hogy rettenetes törvénysértés zajlik Maros és Fehér megye határán: megjelent egy kétnyelvű tábla. És hogy ő feljelentést tett, meg mások is, és ha nem tűnik el a tábla, hát akkor majd ő szedi le.

A Maros megyei hatóságok illetékesei valószínűleg megijedtek a képviselő úr dühétől és erejétől. Ugyanis, amint Marius Pașcan Maros megyei képviselő úr (ő a Népi Mozgalom Párt színeiben üldögél a parlamentben) boldogan jelentette, szintén egy Facebook-bejegyzésben:

kedd reggel érte őt az örömhír,

miszerint az általa tett feljelentés következményeképpen – amelyben Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök hivatali visszaélését nehezményezte – az érintett tanácselnök elrendelte a törvényellenes kétnyelvű tábla eltávolítását Maros és Fehér megye határáról. A bejegyzésben a képviselő úr Alba megyét ír, amelyet a magyarok „Fehér”-re fordítottak. Nem vicc!

Hirdetés

A bejegyzés végén Pașcan mester imígyen inti meg Péter Ferencet: „Tartsa be a törvényt, elnök úr, és foglalkozzon inkább a Transilvania repülőtér újraindításával, illetve Maros megye infrastrukturális és gazdasági fejlesztési projektjeivel.”

Mit mondjunk? Ez gyorsan ment. Mondjuk ahhoz képest, hány évnek kellett eltelnie, hány pernek lezajlania, amíg például Kolozsvár határában megjelentek a többnyelvű helységnévtáblák.

Hirdetés