Tăriceanu is sorosozott egy jóízűt

A szenátus elnöke szerint Soros György a demokratikus intézmények ellensége.
Hirdetés

Soros György mesterkedését véli felfedezni a Romániában zajló kormányellenes megmozdulások mögött  Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus és a kisebbik kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke.

A politikus szerint Soros György „perverz törekvésének” része, hogy egy „zajos kisebbség” a legitim többséggel szemben próbálja meg érvényesíteni álláspontját.

A szenátus elnöke egy televíziós műsorban beszélt erről, amikor az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker és Soros György amerikai milliárdos találkozásáról készült, a román médiában nemrég megjelent képsorokról kérdezték.

„Számomra nincs többletjelentése annak, hogy ő (Jean Claude Juncker – szerk. megj.) Sorossal ölelkezett. Nem Junckerrel van a probléma, ő a demokratikus elvek szellemében formálódott. Itt Soros Györggyel van a probléma. Ő ugyanis azt akarja elérni – és nagyrészt sikerül is neki – hogy az általa támogatott óriási civilszervezet-hálózat révén gyengítse az állam alapvető intézményeit, valamint az emberek ezen intézményekbe vetett bizalmát, hogy majd a parlamenti demokrácia helyét átvegye az utcai tüntetések demokráciája, amelyben egy zajos kisebbség érvényesíteni akarja álláspontját a szabad választással legitimált többség ellenében. Ez Soros György perverz törekvése világszerte” – fogalmazott Tăriceanu az Antena 3 televízió műsorában.

Nem ő az egyetlen vezető román politikus, aki Soros Györgyöt sejti a kormányellenes megnyilvánulások mögött: korábban Liviu Dragnea, a képviselőház és a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke is sorosozott már.
 

Hirdetés