Nem sodorják le a repülők a szebeni cserepeket

Állítja a nagyszeben repülőtér vezetősége. A cserepek viszont hullanak.
Hirdetés
A nagyszebeni repülőtér vezetésének nincs tudomása olyan eseményről, amelyről egyik helyi újság csütörtöki lapszámában jelentek meg információk, és amelyek szerint egy alacsonyan szálló repülőgép miatt cserepek hulltak volna le egy épület tetejéről, amelyben a helyi rendőrség egyik székhelye van – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Alexandra Păcurar, a reptér szóvivője.
 
Az idézett forrás szerint 2017-ben két alkalommal érkezett reklamáció, hogy alacsonyan szálló gépek miatt cserepek hulltak volna le épületekről, ám ennek lehetőségét a repülőtér kérésére a Román Légiforgalom-irányító Szolgálat (ROMATSA) nem erősítette meg. A szóvivő szerint ellenőrizték, hogy a két jelzett napon (július 12-én és július 31-én) az érkező gépek az előírásnak megfelelő 3 fokos (5,3%-os) szögben közelítették meg a leszállópályát, ami semmilyen kárt nem tehetett a környező épületekben.
 
A nagyszebeni polgármesteri hivatal egyelőre nem foglalt állást az ügyben. Az Ora de Sibiu helyi újság mindenesetre azt írja, nem a helyi rendőrség székházáról, hanem egy, a reptér közelében lévő óvodáról hulltak le cserepek szerdán délben, amikor a lap olvasói szerint a Stuttgart – Nagyszeben között közlekedő Blue Air-gép készült leszállni. 
 
A gép állítólag csak méterekkel haladt el az óvoda fölött, a lehulló cserepek pedig két autót is megrongáltak az óvoda előtt, a Hunyadi János téren. A tér légvonalban mindössze 700 méterre van a szebeni repülőtér leszállópályájától. Képek az autókra hullott cserepekről ide kattintva nézhetők meg.

Hirdetés