Kihallgatták az ügyészségen a bukaresti metrógyilkost (FRISSÍTVE)

A keddi gyilkosság miatt sokan félnek metróval utazni Bukarestben. Rengeteg bejelentés érkezik a rendőrséghez, ráadásul nem mindegyik alaptalan.
Hirdetés

Kihallgatták pénteken a bukaresti ügyészségen Magdalena Şerbant, akit azzal vádolnak, hogy a metrósínekre lökött egy nőt, akit aztán halálra gázolt az érkező szerelvény – írja az Agerpres.

Az ügyészség sajtóirodája szerint a nőt pszichiátriai vizsgálatnak vetették alá, majd visszavitték a jilavai börtönbe.

Mint arról beszámoltunk, a 36 éves Magdalena Şerbant 30 napos előzetes letartóztatásba vették szerda este, mert azzal gyanúsítják, hogy a metrósínek közé lökött egy fiatalasszonyt. A nő ellen gyilkosság és gyilkosságra tett kísérlet gyanújával indult eljárás.

Az ügyészek az állítják, hogy Magdalena Şerban kedd este a bukaresti metrósínek közé lökött egy fiatalasszonyt. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. Az asszony előzőleg hasonló módon belökött egy másik fiatalasszonyt a metrósínek közé, azonban neki nem esett baja.

Hirdetés

A keddi gyilkosság miatt sokan félnek metróval utazni Bukarestben. A közösségi hálókon is megjelentek olyan fotók, melyeken a várakozó utasok szintre a falra tapadva, távol a perontól várják a metró érkezését. A rendőrséghez ugyanakkor rengeteg panasz érkezik a metróállomásokon tartózkodó gyanús személyekről. Nem mindegyik bejelentés alaptalan: pénteken elfogtak egy 57 éves asszonyt, aki két különböző állomáson két nőt is megfenyegetett.

A fővárosi rendőrség szóvivője sajtótájékoztatón jelezte: nincs ok a pánikra, civilbe öltözött rendőrök vigyáznak az utasokra a metróállomásokon. 

Hirdetés