Új főigazgatója van a szatmárnémeti Északi Színháznak

Nagy Orbán színészként 21 éve tagja a Harag György Társulatnak. Versenyvizsgán nyerte el az igazgatói tisztséget.
Hirdetés

Sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn Nagy Orbánt, a szatmárnémeti Északi Színház új főigazgatóját, aki versenyvizsgán nyerte el a tisztséget. Mandátuma öt évre szól.

A színház közleménye szerint Kereskényi Gábor polgármester a sajtótájékoztatón méltányolta, hogy Nagy Orbán személyében olyan főigazgató kerül a román és magyar tagozattal működő színház élére, aki a művészi munka mellett a közintézmények vezetésében is tapasztalattal rendelkezik. Hozzátette: olyan színházat szeretne Szatmárnémetiben, amely minőségi előadásokat mutat be, és növelni tudja a nézőszámot.

A színészi végzettségű Nagy Orbán 21 éve tagja az Északi Színház Harag György Társulatának. Emellett öt éven át a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ aligazgatói tisztségét is betöltötte.

Az új főigazgató elmondta: szeretné javítani az Északi Színház megítélését. A minőségi munka mellett az előadások megfelelő népszerűsítését is fontosnak tartotta, és kijelentette: az utóbbira nagyobb hangsúlyt fektet a továbbiakban. Bejelentette: tervei között a román társulaton belüli bábtagozat megalapítása is szerepel.

Stier Péter adminisztratív igazgató elmondta: a szatmárnémeti Északi Színház rendelkezik jelenleg a legtöbb bérletes nézővel a romániai színházak közül. Az éves nézőszám 70 ezer fő körüli, egy év alatt pedig több mint 380 előadást játszanak. Stier Péter az elmúlt három évben megbízott főigazgatóként vezette az intézményt.  

Hirdetés