Kivel centenáriumozunk?

Nagyon úgy néz ki, hogy a dísztribünökön bűnözők, bűnügyesek és sunnyogó csicskásaik állnak majd. A másik oldalon meg a nép, amely megszavazta őket.
Hirdetés

A románok jövőre ünneplik a Nagy Egyesülés Centenáriumát. És az ünnep úgy éri őket, hogy büntetőügyesek, alkalmatlanok, ostobák, pofátlanok, hazugok bandája áll Románia élén.

Romániát 2018-ban is Dragnea, Iordache, Tudose, Tăriceanu, Ştefănescu, Vasilescu, Pop, Firea, Nicolicea, Bădălău, Nicolae, Dan, Toader, Mişa fogja vezetni.

Ezzel a „csapattal” nem igazán tudsz büszke román lenni. Elmegy tőlük a kedved bármilyen ünnepléstől, örvendezéstől, még az élettől is. Siralmas gyülekezet. Amelyet seggnyalók és karrieristák hadserege támogat és az ostoba tömeg szavaz meg. Nevezzük nevén a dolgokat, szociológiai, tudálékos, politically correct képmutatások nélkül: az ostoba tömeg választotta meg őket. Így aztán az ostoba tömeg ezekkel az alakokkal fogja majd ünnepelni a Centenáriumot.

Rosszabb is lehetett volna! Ha Ceauşescuval ünnepeljük a Centenáriumot.

Isten megóvott ettől bennünket! Szerencsénk volt az 1989-ben utcákra vonult és magukat feláldozó fiatalokkal. Ezeknek a fiataloknak a legfőbb áldozatát tiporja most lábbal az a sok gazember, akik azt állítják, hogy Ceauşescu idejében jobb volt. A hülyeség még sok évig uralkodni fog Romániában. Nem irtották ki. Meg kellene nevezni és lágerbe kellene gyűjteni az agresszív nosztalgiázókat, hogy egymás között ünnepelgessenek, meg sok „balos eszméktől” kába fiatallal, valójában képmutató és lusta alakokkal, akik mind várnak valamit az államtól: egy gázpalackot, egy kedvezményt, egy vouchert, egy alamizsnát. Nevelésük felesleges, maradjanak így, mint az ökrök és ünnepeljenek hasonlóképpen, mint az ökrök!

Nyilvánvaló, hogy Dragnea bandája nem érdemli meg, hogy a Centenárium Románia élén érje őket.

A személyes érdekeknek ez a gyülekezete nem képes modernizálni Romániát. Nemcsak arról van szó, hogy ezek az alakok nem akarják, de nem is értik, hogy mi történik az országban, a világban. Mert korlátoltak, vagyis ostobák. Egyévnyi kormányzásuk alatt ezt már bebizonyították. De a románok lenyelik majd ezt a megaláztatást, hogy a PSD-s (Szociáldemokrata Párt – a szerk.) maffiózókkal kell ünnepelni a Centenáriumot. Felejthetetlen megaláztatás lesz. Centenáriumi megaláztatás! Unokáknak is lehet mesélni. Hacsak az unokák nem lesznek nemzeti-kommunizmussal agymosott funkcionális analfabéták, akik értékelni fogják ezeknek az időknek az „eredményeit”.

A Nagy Egyesülés Centenáriumát a „Megéneklünk Románia” (a Ceauşescu-korszak utolsó évtizedében zajlott, a diktátor személyi kultuszát és a Román Kommunista Párt egyeduralmát dicsőítő „ünnepségsorozat” volt – a szerk.) mintájára fogják ünnepelni. Egyedülálló mintát követve. Nincs más kiút. Nemcsak azért, mert Dragnea bandájának többsége Corneliu Vadim Tudor tribunus (a szélsőséges Nagy-Románia Párt néhai elnöke – a szerk.) „nagykabátjából” (helyesebben mondva, „gatyájából”) bújt elő (például Ştefănescu, Vasilescu és Nicolae), de románok egész nemzedékei nőttek fel a „Megéneklünk Románia” fesztivál „akkordjain”.

El tudja azt bárki is képzelni, hogy a románok másképp is tudnának ünnepelni,

mint a ceauşizmus dicsőséges éveiben elsajátított retorikával és reflexekkel? Nézzék, hány „szájhős” készül helyt adni a vezérlő párt felhívásának és részt venni a „Megéneklünk Centenáriumban”!

Hirdetés

Dragnea embereinek vezetésével a Centenáriumot holmi banditák fogják ellopni, ahogy az utóbbi 70 évben Romániát is szisztematikusan kirabolták a kommunisták és a szekusok.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés