Kamuprofilokkal szólítják fegyverkezésre a tüntetőket?

Ismeretlen személyek arra buzdítják az interneten a tüntetések résztvevőit, hogy támadják meg a rendőrséget, majd az így szerzett fegyverekkel rontsanak rá a parlamentre. A rendőrség nyomozást indított.
Hirdetés

A napokban a közösségi hálón olyan üzenetek, hozzászólások és álhíroldalakon terjesztett cikkek jelentek meg, melyek kimerítik a közrend megzavarására és erőszakra való bujtogatás fogalmát – figyelmeztet hétfői közleményében a román rendőrség.

Kamuprofilok mögé rejtőző ismeretlen személyek többek között arra buzdítják azokat, akik jelzik a tüntetéseken való részvételüket, hogy törjenek be a rendőrségekre és szerezzenek fegyvert. Ragadjanak „ásót és kapát”, támadják meg a börtönöket, engedjék ki a bebörtönzötteket, toborozzanak erőszakos embereket maguk mellé, hogy velük együtt rontsanak rá a parlamentben ülő rablókra – idézi az interneten terjesztett „instrukciókat” a közlemény.

A rendőrség nyomozást indított az ismeretlen személyek felderítésére, tekintettel arra, hogy az ilyen tartalmak generálása kimeríti a bűncselekményekre történő nyilvános uszítás fogalmát, melyet a Btk. 368-as cikkelye és az Alkotmány 7-es cikkelye is tilt.

Hirdetés