FRISSÍTÉS: Mihály király halála miatt lefújta a hétvégére tervezett tüntetéseket a PSD

Az állítólagos párhuzamos állam ellen kellett vona tüntetni.
Hirdetés

FRISSÍTÉS

A PSD vezetése lefújta a hétvégére tervezett szimpátiatüntetéseket. A döntés oka Miháy király halála. A pártvezetés közleménye szerint „ezekben az egész nemzet számára nehéz pillanatokban” inkább arra kell gondolni, ami az embereket összeköti, ezért a PSD hivatalosab bejelenti, hogy lemond a hétvégére tervezett megmozdulások megszervezéséről.

 

A PSD vezetőségében eldöntötték, hogy a hétvégén szimpátiatüntetéseket szerveznek a kormánypárt iránti szimpátia kifejezésére és az úgynevezett párhuzamos állam ellen. Pár nappal a hétvége előtt azonban nem úgy tűnik, hogy hatalmas siker lesz a tervezett megmozdulás.

A Digi24 úgy tudja, a PSD területi szervezetei nem nagyon lelkesednek az ötletért, hogy szombaton 15 órakor minden megyében szimpátiatüntetést szervezzenek. A hírtelevízió szerint csak tíz PSD-szervezet jelezte, hogy kész összehívni párt támogatóit.

Ezen kívül a PSD több vezető politikusa – például Ecaterina Andronescu, Adrian Ţuţuianu vagy Adrian Solomon – nyilvánosan jelezte, hogy nem ért egyet a tüntetések megszervezésével. Szintén a megmozdulások ellen foglalt állást Mihai Tudose miniszterelnök, aki szombaton Belgrádban tartózkodik hivatalos látogatáson.

Hirdetés

Egyelőre az a biztos, hogy Craiován lesz szimpátiatüntetés. Claudiu Manda, a Dolj megyei PSD elnöke volt az első helyi vezető, aki bejelentette, hogy szervezik a megmozdulást, amelyre 30 ezer ember várnak.

Bukarestben szintén megosztottak a pártvezetők, Gabriela Firea, a bukaresti PSD-szervezet elnöke bejelentette, hogy lesz demonstráció, ám a kerületi vezetők nem nagyon támogatják az ötletet. Ezért Firea sürgősen gyűlést hívott ösze Bukarestben, hogy tisztázzák a helyzetet.

Nem tetszik a támogató tüntetés ötlete Călin Popescu Tăriceanunak, a kisebbik kormánypárt elnökének sem, ő haszontalannak és nevetségesnek nevezte az ötletet.

Hirdetés