Továbbra sem férhet hozzá a vagyonához Dragnea

A legfelsőbb bíróság elutasította a Tel Drum-ügyben elrendelt vagyonzár feloldását.
Hirdetés

Elutasította a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea fellebbezését az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) által ellene elrendelt vagyonzár ügyében.

Mint ismeretes, a képviselőház és a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének vagyonát a Tel Drum-ügyben zárolta a korrupcióellenes ügyészség.

Vagyonzárolást akkor rendel el az ügyészség, amikor anyagi kárt próbálnak enyhíteni, a Tel Drum-ügyben pedig jelentős a kár: a DNA szerint 20 millió euróról és 30 millió lejről van szó.

Dragneát bűnszervezet létrehozásával, hivatali visszaéléssel és uniós forrásokkal való visszaéléssel gyanúsítják. A Tel Drum nevű aszfaltozási vállalat 2001-ig a Teleorman Megyei Tanács tulajdonában állt (bár nem kapott az önkormányzattól megbízásokat, csak miután privatizálták), és Dragnea volt osztálytársa, Marian Fişcuci vásárolta meg. Dragnea 2000-2012 között a megyei tanács elnöke volt, és ő volt az, aki kezdeményezte a Tel Drum privatizációját. A gyanú szerint ugyanakkor a háttérből valójában ő irányította a vállalatot. Fişcuci szintén gyanúsított az ügyben.

Dragnea ügyvédje a fellebbezésben azzal érvelt, hogy az ügyben egyetlen intézmény sem jelentkezett károsultként, így, mivel senki sem jelezte, hogy megrövidítették volna a szóban forgó összeggel, az ügyésznek nem lett volna elrendelni a vagyonzárat.

Hirdetés