Ocsmány időjárással búcsúzik a november

Eső és havazás található a repertoárban.
Hirdetés

Kiadós esőzésekre és havazásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés vasárnap 18 órától érvényes.

Az előrejelzés szerint vasárnap este nyugat felől csapadékos időjárás érkezik és az ország nagy részében esőzésekre, hegyvidéken havazásokra kell számítani. A Bánságban, a Partiumban és Máramarosban a lehulló csapadékmennyiség elérheti a 15-20 litert négyzetméterenként. Máramarosban, Moldva és Erdély északi részein havas eső is előfordulhat. A hegyvidéken havazás várható és a hóréteg megmarad.

A Keleti- és Déli-Kárpátokban, valamint Erdély déli és keleti részén hétfőn 16 órától kedd 18 óráig kiadós havazásokra és erős szélre kell számítani.

Hétfőn 20 órától kedd 16 óráig erős havazásra és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa és Argeş megye hegyvidékein. A szél akár 55-70 kilométeres óránkénti sebességgel is fújhat, a hóvihar pedig jelentősen csökkenti a látótávolságot – figyelmeztetnek a meteorológusok.

Hirdetés