Ki volt Szoboszlay Aladár?

A ma már kevésbé ismert erdélyi politikusról, 1956-os mártírról Vekov Károly történész tart előadást a Sapientia Tordai úti épületében.
Hirdetés

A Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék november 21-én 19 órától nyitja meg az új tanévben az Egyetemi Esték előadás-sorozatot. Az előadás témája Szoboszlay Aladár – egy ismeretlen erdélyi politikus és 1956-os mártír.

Dr. Vekov Károly történész tart kedden előadást az 1956-os forradalom egyik legérdekesebb erdélyi vonatkozásáról, aki Szoboszlay Aladár és társai román állam általi elítélését és kivégzését taglalja, külön kiemelve Szoboszlay ma már szinte ismeretlen politikai tevékenységét. Az 1956-os forradalom emlékéve alkalmából tartott és a legújabb levéltári kutatásokra épülő előadás új fényben világítja meg ezt a különleges erdélyi magyar témát – szerepel az egyetem által küldött meghívóban.

Az előadás mindenki számára nyitott és ingyenes, a Tordai úti Sapientia-épület B301-es termében kerül rá sor. Az est folyamán a témát körüljárva a jelenlevők kérdéseikre is válaszokat kaphatnak a nyugalmazott egyetemi docenstől. 

 

Hirdetés