Kétszer Kalákázunk Kolozsváron

Délután Lackfi János verseit éneklik a gyerekeknek, este nyolctól Arany Jánoséit a felnőtteknek.
Hirdetés
Fél napig zenél a Kaláka együttes pénteken a Kolozsvári Állami Magyar Színház színpadán. Délután öttől a gyerekeknek: Lackfi János Kutyából szalonna című, legújabb gyermekverskötetének darabjait – amelyek jórészt szólásversek – a Kaláka zenésítette meg, hozzáidomítva a dalokat a költő kis remekeihez. 
  • A fogas kérdés jár fogászhoz?
  • A fagyi tényleg visszanyal?
  • És ha a falnak füle van, jár hozzá füldugó? 
  • Hogy néz ki annak a talpa, aki pengeélen táncol?
Ilyen fontosságokkal van tele Lackfi János Kutyából szalonna című gyermekverskötete. Lackfi mesterien bánik a magyar nyelvvel, úgy fergetegesen játékos, hogy pillanatig sem erőlködő, ennek is köszönhető, hogy ezek a versek hangzásukban, ritmusukban és tartalmukban is tökéletesen értehtők, befogadhatók.
 
Helyszín: a kolozsvári magyar színház nagyszínpada
Időpont: november 17., 17:00
Jegyek: jegymester.ro, illetve a helyszínen.

Arany-versek és Arany-átiratok felnőtteknek

Este nyolctól ismét színpadra áll a Kaláka – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs –, ezúttal a főszerep a 200 éve született Arany Jánosé. A költő és a zsarnokság viszonyát taglaló A walesi bárdok című allegorikus költemény mellett Arany János legismertebb versei hangoznak el, többek között a Családi kör, az Epilógus, A tamburás öregúr
 
Az együttes meghívott vendége ezúttal is Lackfi János költő, akinek néhány Arany-átirata is bemutatásra kerül. A veretes szövegek és a hozzájuk méltó dalok csodálatos élményt ígérnek.
 
Helyszín: a kolozsvári magyar színház nagyszínpada
Időpont: november 17., 20:00
Jegyek: jegymester.ro, illetve a helyszínen.
 
 
 
 

Hirdetés