Cukorkát lopott egy medve egy menedékházból

Harmadszorra végül sikerült a macinak bejutni a brassópojánai turistaszállásra.
Hirdetés

Betörte az ajtót és behatolt péntek este a brassópojánai Postăvarul menedékházba az a medve, amelyik az elmúlt napokban kétszer is sikertelenül próbálkozott bejutni – tájékoztatott Ciprian Aldea százados, a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idézett forrás szerint a medvét elkergette a menedékház személyzete és az ott állandó szolgálatot teljesítő csendőr, ám magával vitt egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát. A medvét a menedékháztól 50 méterre kergették.

A környezetvédelmi minisztérium a hét elején két medvére adott kilövési engedélyt: arra, amelyik a múlt hónapban a Fogaras melletti Sebes falu szomszédságában, és arra is, amelyik a Barca környékén támadott – jelentette be Marian Rasaliu Brassó megyei prefektus.

A hatóságok benyújtották az igénylést két másik medve kilövésére: arra, amelyik egy 28 éves férfira támadt rá a szintén Brassó megyei Herszény településen, és arra, amelyik egy iskolába tartó, 14 éves kislányra támadt Fogaras egyik utcáján, mondta a prefektus a katasztrófavédelmi bizottság szerdai ülésén.

Hirdetés

A brassói Rakodó negyedben a sötétség beállta után rendszeresen lejárnak a medvék az erdőből a szemetes konténerekhez táplálékszerzés céljából, de emberre egyelőre nem támadtak.

A medvék és a farkasok egyre gyakoribb megjelenése miatt a prefektus egy megyei szintű bizottságot hozott létre, amelynek tagjai a polgármesterek mellett a vadásztársaságok és más szakintézmények vezetői is, és megpróbálnak hajtásokat szervezni, hogy leszoktassák a vadakat arról, hogy bejöjjenek az erdőből a településekbe.

Hirdetés