Az biztos, hogy ma nem kap jogosítványt!

Csütörtököt mondott az ország összes jogosítványokat kibocsátó igazgatósági hivatala. De hétvégén bepótolják.
Hirdetés

A szerdáról csütörtökre virradó éjszakán meghibásodott a jogosítványokat kibocsátó igazgatóság központi szervere, jelentették be a belügyminisztérium illetékesei. Ezért csütörtökön ellehetetlenült az ügyfélfogadás az egész országban.

Florin Catană, a hivatal igazgatója kijelentette: nem szofthibáról van szó, az egyik szerver hűtőberendezése hibásodott meg. A javítási munkálatokat elkezdték, ám az ügyfélfogadás a csütörtöki napon szünetelni fog.

Carmen Dan belügyminiszter kiszállt a bukaresti központba, felmérte a helyzetet, majd kijelentette: az eddig használt rendszer elég régi volt, ennek tudható be a meghibásodás. Az új rendszert éppen tesztelik, és november végére már működésbe lép. Addig azonban elvégzik a szükséges javításokat a régi rendszeren.

A miniszter asszony mindenkit biztosított, hogy nem kibernetikai támadásról van szó. Ugyanakkor kijelentette, hogy a kiesést a hétvégén, vagyis szombaton és vasárnap bepótolják a bukaresti és megyei hivatalokban.

Szükség is lesz rá, hiszen a rendelkezésre álló adatok szerint naponta 15 000 személy folyamodik a jogosítványokat kibocsátó igazgatóság hivatalaihoz országszerte.

Hirdetés