SZNT: ugyanaz a lelkesedés fűtse a székelyeket, mint a katalánokat!

Október utolsó vasárnapján ismét fellobbannak Székelyföldön az őrtüzek.
Hirdetés

Közös imára és őrtüzek gyújtására hívja vasárnapra Székelyföld népét Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke egy szerdán közzétett felhívásban. Az SZNT elnöke mindenkit arra buzdított, hogy hittel és belső meggyőződéssel vegyen részt a vasárnapi rendezvényeken.

„Ne hallgassunk azokra, akik megkérdőjelezik az ima erejét, ne hallgassunk azokra, akik a tűzgyújtást pótcselekvésnek nevezik. Gondolkozzunk el inkább azon, hogy miféle belső láng készteti cselekvésre a katalánokat, hogy együtt és külön-külön kiálljanak népük érdekeiért. A küzdelem, amit ők felvállaltak sokak szemében tűnhet reménytelennek. A katalánok szemében azonban nem. Nekik van igazuk. (…) Nem kívánjuk, hogy egyetlen székely ember is megélje azt a rendőri brutalitást, amelyet a TV képernyők jóvoltából, a katalóniai szavazóközpontok előtt láttunk. De azt kívánjuk, hogy ugyanaz a lelkesedés fűtse a székelység egészét, egy békés és rendíthetetlen törekvésben”

– fogalmaz az Izsák Balázs SZNT-elnök által aláírt kiáltvány.

Az őrtűzgyújtások vasárnap 16 óra 30 perckor kezdődnek. Az SZNT egyelőre 24 helyszínt jelölt meg, de ezek listája folyamatosan bővül.

Hirdetés