Diszkriminációért bírságolták meg a kolozsvári városházát

Megengedhetetlen, hogy a szociális lakások elérhetőbbek a diplomások, mint a hátrányos helyzetűek, például a pataréti romák számára – állapította meg a CNCD.
Hirdetés

Megbüntette Kolozsvár polgármesteri hivatalát a diszkriminációellenes tanács (CNCD), mert nem teremt egyenlő feltételeket a szociális lakásokhoz való hozzájutás tekintetében a szegények és iskolázatlanok, illetve a diplomások számára. A CNCD felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek kedvező pontrendszer megváltoztatását kérte az önkormányzattól, és 3 ezer lej büntetés kifizetésére kötelezi, írja az Actual de Cluj.

A Desire Alapítvány a pataréti romák ellehetlenített helyzete miatt fordult a tanácshoz. Azt akarják elérni, hogy a hátrányos helyzetűek, nehéz anyagi körülmények között élők is ugyanolyan eséllyel pályázhassanak meg egy szociális lakást, mint a jobb szituációban lévő, felsőfokú végzettséggel rendelkezők. Különösen a pataréti roma közösség integrálását segítené, ha az önkormányzat változtatna a pontrendszeren, és lehetővé tenné, hogy ők is sikerrel pályázhassanak szociális lakásokra.

Hirdetés