Patrióta üzenetek közlésére kötelezné a médiát egy parlamenti képviselő

Marius Paşcan – hát persze hogy róla van szó.
Hirdetés

Törvénnyel kötelezné médiát Marius Paşcan PMP-képviselő arra, hogy a román termékek vásárlására buzdító hazafias üzeneteket közöljenek. A Maros megyei politikus sajtótájékoztatón közölte, hogy a jövő héten nyújtja be az ezzel kapcsolatos törvényhozási kezdeményezését.

A szinte kizárólag csak izzó (román) nemzetféltő hevületeiről és magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Paşcan – aki korábban szenátor, előtte pedig Maros megye prefektusa volt – ezzel a javaslatával azt kívánja elérni, hogy „pragmatikusan valósítsuk meg azt, amit patriotizmusnak és nacionalizmusnak nevezünk, nem szélsőségesen, ahogy mások csinálják, hanem a nemzetszeretet rételmében”.

Paşcan szerint ugyanúgy, ahogy a médiában naponta megjelennek az olyan üzenetek, mint a „fogyasszunk legalább két liter vizet!”, vagy a „ne fogyasszunk túl sok cukrot és sót!”, nyugodtan vállalható a  „fogyasszunk román termékeket!” felhívás is.

A képviselő azért kívánja bevezetni ezt az üzengetést, mivel megtudta, hogy az emberek napi fogyasztásának a 70 százaléka importból származik.

A nagy hazafiasság azonban nem akadályozza a Maros megyei politikust, hogy a román gyártású Dacia helyett egy BMW 330XD személygépkocsi boldog tulajdonosa legyen.

Hirdetés