Tűzvész egy bukaresti öregotthonban, egy személy meghalt

Mint kiderült, az épületnek nincs tűzvédelmi engedélye.
Hirdetés

Tűz ütött ki szombat reggel egy bukaresti öregotthonban – írja az Agerpres. Egy személy meghalt, 19-en füstmérgezéssel kerültek kótházba, egy tűzoltó megsérült. Florin Bica, a Bagdasar Arseni kórház szóvivője arról tájékoztatott, hogy a tűzoltóra rázuhant egy tárgy mentés közben. A sérült eszméleténél van.

A bukaresti Păcală utcában lévő öregotthonban szombat reggel ütött ki a tűz, egy személy életét vesztette. Több mint 30 személyt kimenekítettek, 19-et közülük füstmérgezés tüneteivel szállítottak a főváros különböző kórházaiba – közölte a bukaresti katasztrófavédelem (ISU).

A kórházba jutottak közül egy személyt intenzív terápián ápolnak, egy másik személy ortopédiai kezelésre szorul, mert a menekülés közben leesett a lépcsőn és kificamította a vállát. Többen szén-monoxidnak való kitettség miatt vannak orvosi felügyelet alatt.

A tüzet időközben sikerült eloltani, közölte a Bukarest-Ilfov körzeti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője, Adrian Marin, hozzátéve, hogy továbbra is három tűzoltóautó van a helyszínen.

Mint a Bukarest-Ilfov körzeti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője, Adrian Marin utólag közölte: nincs tűzvédelmi engedélye annak a kigyulladt épületnek.
A fővárosi Păcală utcában levő ingatlan az évek során többféle funkciót is betöltött, 2009-ben például panzióvá alakították, majd idősek otthonát létesítettek benne, de a tulajdonosok egyik alkalommal sem szerezték be a törvény által előírt tűzbiztonsági engedélyt.

Hirdetés