Teherautó ütközött személyvonattal Szászrégennél

A kamionsofőr nem vette figyelembe a Szent András-keresztet, és ráhajtott a sínekre. Csakhogy jött a vonat.
Hirdetés

Teherautóval ütközött szombat reggel Szászrégennél a Marosvásárhely és Déda között közlekedő, 4542-es számú személyvonat. A mozdonyvezető és egy utas orvosi ellátásra szorult – közölte a román állami vasúttársaság (CFR) Facebook-oldalán.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a baleset szombat reggel 7:30-kor történt, amikor a régeni vasúti kereszteződésnél egy teherautó sofőrje – figyelmen kívül hagyva a Szent András-keresztet – ráhajtott a sínekre, ahol éppen a Marosvásárhely-Déda személyvonat közlekedett.

Az ütközés nyomán a mozdonyvezető és egy utas orvosi ellátásra szorult. A többi utas más járművön folytatta útját, számukra a CFR megtéríti a jegy értékét.

A CFR felhívja a figyelmet, hogy ez a sokadik eset, amikor gépjárművel ütközik vasúti szerelvény amiatt, hogy az autóvezetők nem tartják be a szabályokat. „Életek függnek a közlekedési rendszabályok betartásától” – szögezi le a CFR utasszállító részlegének vezérigazgatója, Szentes József, kérve a sofőröket, hogy tartsák tiszteletben a vasúti kereszteződéseknél található figyelmeztető jelzéseket.
 

Hirdetés