Băsescu is beszállt a MOL-bojkottba, szerinte a cég Románia ellen kampányol

Az autonóm Székelyföld térképét népszerűsíti a benzinkutakon a volt államfő szerint.
Hirdetés

Traian Băsescu volt államfő, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) korábbi elnöke csatlakozott Eugen Tomac, a párt ügyvezető elnökének felhívásához és arra buzdítja a románokat, hogy ne vásároljanak üzemanyagot a MOL romániai töltőállomásain.

Băsescu a PMP ifjúsági szervezetének Neptunon zajló nyári egyetemén arról beszélt szombaton, hogy mit művel egy cég, amelyet Románia vendégszeretően befogadott a területére.

„A Magyarország tulajdonában levő MOL-ról van szó. A MOL az autonóm Székelyföldet ábrázoló térképet terjeszti összes töltőállomásán. Arra kérlek benneteket, hogy akinek van autója, többé ne vásároljon üzemanyagot a MOL-tól. Annyi más benzinkút van. Ne vásároljatok többé benzint a MOL-tól, mivel egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy az alkotmány ellen folytasson kampányt az őt befogadó állam területén. Hogy lehet a MOL-kutaknál osztogatott szórólapokon a Székelyföd autonómiáját hirdetni egy olyan országban, ahol az alkotmány világosan kimondja, hogy az ország egységállam?”

– fogalmazott az ex-elnök.

Hirdetés

Băsescu egyébként marhaságokat beszél, a MOL-kutaknél semmiféle autonomista szórólapot nem terjesztenek, a benzinkutakon egyszerűen megvásárolhatók a Székelyföldi Legendárium csapata által készített legenda- és turisztikai térképek.

 

Hirdetés