Tüntetni fognak az autópályáért

Mégpedig látványosan: járműkonvojjal, Iași-tól Marosvásárhelyig.
Hirdetés

Egy civil kezdeményező csoport nagy méretű akciót szervez, hogy felhívja a központi hatóságok figyelmét a Iași–Marosvásárhely autópálya megépítésének fontosságára. Szeptember 8. és 10. között egy gépkocsikból és motorkerékpárokból álló konvoj halad Ungheni-től Iași-on keresztül Marosvásárhelyig.

Az akció első első napján a konvoj Iași-ból Ungheni-be megy és vissza. Az indulást Marosvásárhelyre szombaton, szeptember 9-én tervezik a szervezők, a iași-i Egyesülés térről. Az útvonal a következő lesz: Iași, Târgu Neamț, Borszék, Gyergyótölgyes, Gyergyóditró, Gyergyószentmikós, Marosvásárhely.

A kezdeményezők (mérnökök, egyetemi oktatók, gazdasági szakemberek és diákok) online petíciót is indítottak az ügyben, amely csütörtök délutánig körülbelül 4000 aláírást eredményezett. Íme: „A nagy egyesülés 2018-as centenáriuma nem érheti Moldovát és egyes erdélyi megyéket (lásd, Hargita) szegénységben és alulfejletten, a bukaresti kormány nemtörődömsége által fenntartott állapotban. Elfogadhatatlan egy gyors közlekedési út, amely átszeli a Kárpátokat és összeköti Moldvát az ország más régióival és a nyugati fejlődéssel”, áll többek között a petíció szövegében.

A kezdeményező csoport egy holnapot is elindított, ahol bárki tanulmányozhatja a szeptember 8. és 10. között tervezett akció részleteit.

Hirdetés