Ne lepődjön meg, ha megszólal egy kórus a trolin

Nemcsak a koncertteremben találkoznak a közönséggel a kolozsvári találkozó kóristái.
Hirdetés
Három éve kórustalálkozókkal emlékeznek az első világháborúra Európában. Az idei találkozó VoCE2017 – Silence of Babel (Bábel csendje) nemzetközi kórusfesztiválként zajlik, helyszíne Kolozsvár, házigazda a BBTE Visszhang kórusa, és nyolc másik kórust lát vendégül. 
 
Ma előadást hallgattak az egyetemen Erdély és Románia szerepéről az első világháborúban, holnap pedig szokatlan helyszíneken találkoznak a nagyközönséggel. Délután 14 és 15 óra között különböző tömegközlekedési járműveken tűnnek fel és énekelnek, 16 órától pedig a kilenc kórus együtt énekli az Örömódát a Iulius Mall előcsarnokában.
 
Péntek este 19 órától rövid szabadtéri koncertet adnak a sétatéri Kaszinó előtt, mindegyik kórus 10 perces műsorral lép fel.
 
A fesztivál zárókoncertjét szombaton este 19 órától tartják a BBTE Auditorium Maximum termében bábeli és babilóniai témát feldogozó kórusművekkel. Felcsendülnek olyan kortárs alkotások is, amelyeket még nem szólaltattak meg Romániában (Thiery Machuel: Dark like me, Bob Chilcott: Five ways to kill a man, Hans Zimmer: Aurora, stb.).
 
A fesztivál eseményein ingyenesen lehet résztvenni.
 

Résztvevő kórusok: 20.21 (Chambéry, Franciaország), Ženski vokalni ansambl Corona (Szarajevo, Bosznia-Herzegovina), Kameralny Chór Męski „Cantilena” (Wrocław, Lengyelország), Capella Ecumenica (Wrocław, Lengyelország), Chorale Universitaire de Louvain (Louvain-la-Neuve, Belgium), neuer chor berlin (Berlin, Németország), Örökifjú Zenebarátok kórusa (Budapest), Vocal’am (Chambéry, Franciaország) és a kolozsvári Visszhang kórus. 

Hirdetés