Ismét emberre támadt a medve a Székelyföldön

Ezúttal egy teheneket terelő pásztor az áldozat.
Hirdetés

Emberre támadt egy medve hétfőn este a bibarcfalvi legelőn – számolt be a Székely Hírmondó. A lap szerint éppen teheneket tereltek a pásztorok, amikor megjelent a medve, és rárontott a 22 éves étfalvazoltáni illetőségű pásztorra, Oláh Botondra, aki csak a vele levő kutyáknak köszönheti, hogy végül is megmenekült. Állapota nem életveszélyes, a sepsiszentgyörgyi kórházban ápolják. Bal karján, lábán és a hátán szerzett sérüléseket.

Ugyancsak hétfőn, még reggel Nagybaconban egy háztáji gazdaságban garázdálkodott a nagyvad.

Nagy Imre, aki Nagybaconban, a Szárazajta felé vezető Csinód utcában lakik, elmondta, hétfő reggel hat óra körül gyanútlanul ment hátra az udvara végében bezárt állataihoz, ám odaérve elborzadt a látványtól: a huszonegy bárányából nyolcat a medve által széttépve talált meg, úgyszintén a bárányokkal otthon levő egyetlenegy juhát is megölte az éjjeli látogató.

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nagy helyen voltak bezárva az állatok, tudtak mozogni, másképp talán egy sem maradt volna életben. Mindazáltal a legszebb, legnagyobb bárányokat pusztította el a vad” – mondta a gazda.

Hirdetés