Hét országból érkeznek néptáncosok Kolozs megyébe

A Szent István-napi Néptánctalálkozó idén is népviseletbe öltözött fiatalokkal tölti meg Kolozsvárt, és nem csak.
Hirdetés
Augusztus 11–17. között tizenkilencedik alkalommal tölti meg népviseletbe öltözött táncosokkal Kolozsvár belvárosát Szent István-napi Néptánctalálkozó. Amint a programból is kiderül, az elmúlt évek hagyományát folytatva a néptánctalálkozó résztvevői nemcsak Kolozsvárt, hanem Kolozs megyét is végigtáncolják, sőt a szomszédos Fehér megyében is fellépnek. Magyarfenesen, Magyarlónán, Désen, Tordán, Gyaluban és Miriszlón egyaránt lesznek ünnepi rendezvények.
 
A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a SzINT Kulturális Egyesület és a Szarkaláb Néptáncegyüttes által szervezett eseményre 7 ország 20 nemzeti és regionális kisebbséget képviselő néptáncegyüttesét hívták meg. Érkeznek vendégek Görögországból, Lengyelországból, Kárpátaljáról, Felvidékről, Magyarországról, Vajdaságból és Erdély több településéről.
 
Augusztus 15.-én, kedden első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a Heltai FolkNapot, azzal a céllal, hogy a kolozsváriak egy kötetlenebb program keretében közelebbről is megismerkedhessenek a vendégekkel. A szabadtéri zárógálára idén is a Kolozsvári Magyar Napok keretében kerül sor.
 
A teljes program és egyéb újdonságok elérhetők a néptánctalálkozó Facebook-oldalán

    

Hirdetés