Botrány van: az orosz kormányfőhelyettes legazemberezte a román hatóságokat

Románia nem engedélyezte, hogy Dmitrij Rogozin gépe belépjen a román légtérbe.
Hirdetés

Románia nem engedélyezte, hogy a Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettest szállító repülőgép áthaladjon a román légtéren – erősítette meg pénteken a bukaresti külügyminisztérium.

A külügy nem kívánta részletezni a döntés hátterét.

Az orosz gép útja a Flightradar24-en.

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes pénteken Kisinyovba, majd Transznisztriába látogatott volna, de a repülőgép, amivel utazott – az S7 orosz légitársaság menetrendszerű járata – nem kapott engedélyt a román hatóságoktól a légtérbe való belépésre.

A gép Ukrajnát elkerülve, Fehéroroszországon, Lengyelországon, Szlovákián és Magyarországon keresztül érkezett és a román légtéren át, nyugat felől repült volna Kisinyovba. A gép tett néhány kört Magyarország felett, majd visszarepült és Minszkben szállt le.

 

Hirdetés

 

Dmitrij Rogozin azt írta a Twitteren, hogy a román hatóságok veszélybe sodorták egy S7-járat utasainak – nők és gyerekek – életét. Az orosz politikus szerint a gép üzemanyaga Minszkig volt elegendő, ezért szálltak le ott.

„Készüljetek a válaszlépésre, gazemberek” – írta Rogozin.

Dmitrij Rogozin szerepel az Európai Unió tiltólistáján, ezért Románia 2014-ben is megtagadta számára a légtérhasználatot. Akkor a felbőszült orosz politikus azzal fenyegetőzött, hogy legközelebb egy TU-160 bombázóval tér vissza.

Hirdetés