Elsüllyedt egy román páncélozott harcjármű

Nemzetközi hadgyakorlat során került a Duna fenekére.
Hirdetés

Jókora malőr történt a részben Romániában zajló Saber Guardian 2017 elnevezésű hadgyakorlat szerdai napján: délkelet-Romániában a Dunába süllyedt egy román páncélozott szállító harcjármű.

A román védelmi tárca közleménye szerint a jármű a Ialomița megyei Bordușani mellett süllyedt el, de a háromfős személyzetnek sikerült kimenekülnie.

A szerdai manőverek során kétezer fő részvételével a folyami átkelést gyakorolták a borceai Duna-ágon, amikor a gyakorlaton résztvevő 77-es PSZH-k egyikébe elkezdett beszivárogni a víz. A kimenekülő személyzetet egy közeli hajó vette fel, a jármű pedig  tízméteres mélységbe a Duna fenekére süllyedt, hiába próbálták vontatókötélre fogni.

A Saber Guardian 2017 (SG17) elnevezésű nemzetközi gyakorlatsorozat a részt vevő több mint húsz ország katonáinak együttműködési készségét fejleszti, és hozzájárul a NATO keleti szárnya védelmi és elrettentő képességének megerősítéséhez.

A Bulgária, Románia és Magyarország területén zajló, az Egyesült Államok szárazföldi erőinek európai parancsnoksága által összehangolt manőverekre 22 NATO-tagállam és partnerország 25 ezer katonáját és mintegy kétezer harci eszközét mozgósították.

Hirdetés