70 méteren omlott be egy autópálya töltése

Holgyánál, a Lugos és Déva között épülő autópályaszakaszon.
Hirdetés
Beomlott a Lugos és Déva között épülő autópálya töltése 70 méter hosszan és mintegy 11 méteres szélességben – írja a Mediafax hírügynökség.
 
Az incidens még csütörtökön történt Holgya település közelében – nyilatkozta a Mediafaxnak Alin Şerbănescu, a hazai út- és autópályakezelő vállalat (CNAIR) szóvivője. A CNAIR ellenőrző csapatot küldött a helyszínre, amely felméri a kárt és megállapítja a beomlás okát. 
 
A CNAIR egyből kérte a kivitelezőt, hogy javítsa ki az útszakaszt, a szóvivő szerint már hozzá is fogtak a munkálatohoz. Şerbănescu reméli, ez nem befolyásolja az autópályaépítés ütemtervét, azt a szakaszt ugyanis még idén meg szeretnék nyitni. 
 
A júniusi esőzések miatt viszont már eleve csúszott a kivitelezés, akkor a Temes megyei útügy igazgatója már inkább a jövő nyarat emlegette az átadás lehetséges idejeként.
 
Akár szerződésbontásig
is terjedhet a kivitelező vállalkozók büntetése, ha nem hozzák gyorsan helyre a megomlott töltést – áll a CNAIR később kiadott közleményében. Az útkezelő hangsúlyozza, a lakosság és a sajtó panaszai nyomán továbbra is indít ellenőrzéseket.

Hirdetés