Elárverezik Ceauşescu egykori vadászpuskáját

Akinek van tizenegynéhányezer eurója, akár az egykori Kondukátor fegyverével is villoghat.
Hirdetés

Árverésre bocsátják július 11-én azt a vadászpuskát, amelyet 1933-ban gyártottak II. Károly királynak Románia akkori tiranai képviselete vezetőjének megrendelésére,  majd elkobozták, és átalakították Nicolae Ceauşescu számára. A fegyver kikiáltási ára 12 000 euró.

Nicolae Ceauşescut vadászatain mindig egy segédtiszt kísérte, aki egyben fegyverhordozója volt. A diktátornak három, Holland &Holland márkájú vadászkarabélya is volt.

„Az 505-ös szériaszámú puska használható vadászfegyver, amelyet csontból készült nyéllel, Zeiss célzótávcsővel és ovális aranydíszítésekkel díszítettek, a király száma és a királyi korona is megjelent rajta. Jelenleg a puskán egyes fémdíszek helyett 18 karátos aranydekorációk láthatók, a Holland & Holland felirat olvasható rajta, alsó részén pedig egy fémelemen a N. Ceauşescu aláírás áll. Az aranyalkatrészek összsúlya meghaladja a 200 grammot” – áll az Artmark közleményében.

Ceauşescu 398 érmet nyert vadászataival, illetve egyszer elejtett egy 300 kilósnál nagyobb vaddisznót. Utolsó vadászatát 1989. december 10-én tartotta.

Hirdetés