Nagy esők jönnek Dél-Erdélyben

Kedd reggelig várható az égi áldás.
Hirdetés

Narancs színű esőriasztást adott hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) többek között a Bánság egyes vidékeire és Dél-Erdélyre is. A figyelmeztetés kedden 10 óráig érvényes. A figyelmeztetés 19 megyére és Bukarestre vonatkozik.

A meteorológusok felhívják a figyelmet, hogy hétfőn viharra, felhőszakadásokra kell számítani Olténia, Munténia területén, a Bánság déli részében, de helyenként Erdélyben és Moldvában is. Hétfőről keddre virradóra főleg Dobrudzsában, Munténiában és Moldva déli részében valószínű kiadós esőzés.

Kovászna, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa és Călăraşi megyében, Bukarestben, valamint Hunyad, Fehér, Szeben és Brassó megye hegyvidékein 50 – 70 liter csapadék is eshet négyzetméterenként.

Ugyanakkor sárga jelzésű, esőzésre figyelmeztető riasztást adott ki az ANM Erdélyre, valamint a Bánság, Dobrudzsa, Olténia és Munténia bizonyos régióira, ahol várhatóan 25 – 50 liter csapadék fog esni négyzetméterenként.

Hirdetés