Sztáredzővel lenne újra bajnok a CFR

Dan Petrescu váltja Vasile Miriuţát a CFR labdarúgócsapatának vezetőedzői tisztségében, mert ismét van elköltenivaló pénz a csődvédelem alól két hete kikerült klubnál.
Hirdetés

A gond csak az, hogy igazából senki se tudja, kitől is van a pénz. Az ígéretek ellenére Marian Bagacean, a klub új többségi tulajdonosa, aki állítása szerint tavasszal megvásárolta a részvények 62 százalékát Pászkány Árpádtól, nem jelent meg az új edző bemutatásán. A vele kapcsolatos kérdésekre pedig sem Dan Petrescu, sem Iuliu Mureşan klubelnök nem válaszolt, így marad a találgatás, hogy kit is képvisel. A legvadabb forgatókönyv szerint a faipari csúcsragadozó Gerald Schweighofer áll mögötte.

Az legalább kiderült, mit is akar: újra bajnokcsapatot faragni a Fellegváron. Ezért nem volt elég jó neki Miriuţă, aki 6 pontos hátrányból indulva végzett a negyedik helyen a Liga 1-ben, ezért kell a sztáredző Petrescu, aki 2009-ben már nyert bajnokságot az Unirea Urziceni-el. Azóta viszont – az egymeccses marosvásárhelyi kalandját leszámítva – kivonult a román fociból, az elmúlt nyolc évben orosz (Kuban Krasznodar, Dinamo Moszkva), katari (Al-Arabi), kínai (Jiangsu Suning) és dubaji (Al-Naszr) klubokat edzett.

Az új seprű mindenesetre jól seper, Petrescu szerint sok új játékost kell igazolni ahhoz, hogy ismét bajnok legyen a csapat. Eddig öt új focistát igazolt a CFR: a boszniai Szasa Balicsot (FK Szarajevó), a baszk Urko Verát (CD Mirandés), a román válogatott Ovidiu Hobant (Hapoel Beer Sheva) és Alexandru Vladot (Dnipro), valamint Marius Comant (FC Clinceni).   

Hirdetés