Ne olvassa el ezt a hírt, teljesen fölösleges

Csak ha tényleg érdekli, hogy mit csinált a legjellegtelenebb romániai politikus.
Hirdetés

Daniel Constantin annyira unalmas és jellegtelen politikus, hogy ha agyonütnének, sem tudnánk felidézni akár egyetlen kijelentését, tettét vagy intézkedését.

Sokáig a jelenleg éppen börtönben csücsülő Dan Voiculescu jobbkeze volt (bármit is jelentsen ez) az azóta jobblétre szenderült Konzervatív Pártban (PC), majd mentorának támogatásával elnökként „vezette” az alakulatot, amelyet Traian Băsescu államfő kilenc évvel ezelőtt „erkölcstelen megoldásnak” nevezett a PC kényszerű kormányra emelése miatt.

Aztán a PC 2015-ben beleolvadt a Călin Popescu Tăriceanu által összegründolt hangzatos nevű Liberálisok és Demokraták Szövetségébe (ALDE), Constantin pedig az alakulat társelnöke lett. Márciusban azonban összefejelt Tăriceanuval, emiatt pedig megfosztották tisztségétől és nemes egyszerűséggel kirúgták a pártból.

Namármost, nevezett Daniel Constantin nem hagyta annyiban a dolgot és alapított egy új pártot. Az alakulat neve a rettentően kreatív PRO Románia, jelszava pedig a még kreatívabb #altfel, azaz másképp.

Hirdetés

A pártot hétfő este mutatták be egy bukaresti szálloda teraszán, Constantin elnök pedig ilyeneket bírt mondani az eseményen:

– „Egy könnyed politikai projektet szeretnénk, amely maga köré gyűjti és cselekvésre készteti az embereket, összegyűjti a különböző véleményeket, és szeretnénk, hogy ez a platform egy adott pillanatban minden elvárásnak eleget tegyen”

– „a PRO Románia párt egy érzésből született”

– „A PRO Románia nem egy olyan politikai projekt, amely megtalálta a siker kulcsát, hanem olyan párt, amely azt tűzte ki célul, hogy ezentúl többet kommunikáljon, nem csak kampány előtt és közben szeretnénk bevonni az embereket, hanem kormányra lépés után is, hiszen ez jelenleg nem így történik”.

Na, megérte elolvasni ezt a hírt?

Hirdetés