Történelmi díszletek között bulizhatunk hétvégén

Erdély egyik legnagyobb reneszánsz kastélyának lombos kertjében második alkalommal szervezik meg a Várkert Fesztivált.
Hirdetés
Koncertek, gyermekprogramok, sporttevékenységek, irodalom és rengeteg izgalmasnak ígérkező szabadidős tevékenység várja a látogatókat az előttünk álló hétvégén, a Kolozsvártól 17 kilométerre található Gyalu kastélykertjében.
 
„A város zajától messze, a középkori vár parkjában megszervezett Várkert Fesztivál olyan kikapcsolódási lehetőséget nyújt az odalátogatóknak, amit semmiképp nem érdemes kihagyni: egyszerre nyújt felhőtlen szórakozást, a képzelőerőre is ható kirándulást, közösségi találkozási helyet és az összetartozás élményének megtapasztalását” – hangolnak a szervezők a családi rendezvényre.
A reneszánsz kori kastélyhoz illő történelmi hangulatért a Kolozsvári Magyar Napokról ismert Emese Park felel, de jelen lesznek a Héttorony Hangászok is, akik a török kort, továbbá a Székelyföldi Legendáriumosok, akik az erdélyi mondavilágot elevenítik fel.
 
 
A Korzo Egyesület által vezetett, óránként induló várnéző sétákon az idegenvezetők a római legionáriusok által koptatott utat is megmutatják az érdeklődőknek, miközben a várkastély regényes múltjába is betekintést engednek. A helyszín egyik kiemelkedő látványossága a tiroli lecsúszópálya lesz, amelyet bárki kipróbálhat. Az ereszkedés fák között, drótsodronyon zajlik, megállótól megállóig. Szintén a sport szerelmeseit szólítja meg a tájfutó verseny.
 
A fesztivál kizárólagos sörpartnere a Tiltott Csíki Sör, aki a magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületével és a Kolozsvári Kézműves Sörrel karöltve hozza el Gyaluba a kisüzemben főzött sörök ízvilágát.
 
A gyerekek szórakozása korosztálytól függetlenül biztosított a helyszínen: a kisebbek számára játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal, bábszínházzal, vetélkedőkkel, bűvészműsorral készülnek a szervezők, az egész picik pedig a totyogó sarokban tölthetik el a napot.
 
Esténként koncertekre kerül sor: a nagyszínpadon szombaton este 7-től a Hot Jazz Band, 9-től a Parno Graszt, vasárnap délután 5-től az Old Boys, fél 9-től a Csík Zenekar koncertezik.
 
 
A kisszínpadon szombaton 4-től az Evilági, 6-tól Ripoff Raskolnikov, míg vasárnap 4-től a Folker, 7-től a Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint duó lép színpadra.
 
A szombat esti koncerteket követően a résztvevők három helyszínen folytathatják a hajnalig tartó bulit: a könnyűzene rajongóit retro partyba várják a Sunny Dance Banddel, a népzene kedvelőit táncházba a Tokos Zenekarral, míg a fiatalokat DJ-partyba DJ Palotaival, Dj Infragandhival és DJ Missile-lal.
 
Vasárnap éjszaka a táncházban a Harmadik Zenekar húzza a talpalávalót. A Várkert fesztivál programjáról és a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókról a rendezvény honlapja és Facebook-oldala  mellett a FestivApp telefonos applikáció is tájékoztatást nyújt. Az applikáció Android és iOS operációs rendszeren is fut.
 
 
A kiutazás megkönnyítése érdekében a szervezők és a KOLUMBUS EXPRESS idén is menetrend szerinti járatokat indítanak Kolozsvár – Gyalu – Kolozsvár útvonalon. A buszok szombaton és vasárnap reggel 10 órától kezdve félóránként indulnak Gyalu irányába a Kolozsvári Magyar Színház elől. Az utolsó busz szombaton 21 órakor, vasárnap 20 órakor indul el Kolozsvárról. Gyaluból szombaton legkésőbb hajnali 3-kor, vasárnap éjfélkor lehet hazaindulni. Egy út 6 lejbe kerül, a jegyeket felszálláskor a sofőrtől lehet megvásárolni.
 
A fesztiválra kedvezményes árú jegyek péntekig a Jegymester oldalán vásárolhatók. Elővételben a napijegyek 20 lejbe, a hétvégi jegyek 35 lejbe kerülnek.  A helyszínen is lehet majd belépőt vásárolni: a napijegyért 30 lejt, a hétvégi jegyért 50 lejt kell majd fizetni.

Hirdetés