Nem kellett a felajánlott állás – ugrott a munkanélküli segély

Kovászna megyében több száz ilyen eset fordult el a közelmúltban.
Hirdetés

Több mint 300 Kovászna megyei lakos maradt munkanélküli segély nélkül, mert visszautasították a megyei munkaerő-foglakoztatási ügynökség (AJOFM) által felajánlott állásokat.

„314 olyan személy van, akik elutasították az állásokat és megvontuk tőlük a munkanélküli segélyt” – közölte kedden Kelemen Tibor, az intézmény vezetője.

Egyesek nemcsak hogy elutasították a számukra felajánlott munkahelyeket, hanem meg sem jelentek az ügynökség által szervezett állásbörzéken.

Múlt hónapban a sepsiszentgyörgyi állásbörzén 43 vállalkozás 564 munkahelyet kínált különböző szakterületeken, az eseményen azonban csupán 528 munkanélküli és álláskereső személy vett részt, miközben a hivatalos számadatok szerint a munkanélküliek száma sokkal magasabb.

Április végén Kovászna megyében 4,20%-os volt a munkanélküliségi arány, az elmúlt öt év legalacsonyabb értékét mérték, amikor 3.709 személy szerepelt munkanélküliként és 513-an részesültek munkanélküli segélyben.

A legtöbb munkanélküli Sepsiszentgyörgyön van, 1.445 személy, Baróton 900 állás nélküli személy él, Kovásznán 558, Kézdivásárhelyen 547, Bodzafordulón pedig 259 személynek nincs munkahelye.

Hirdetés

Az ügynökség adatai szerint a nők könnyebben el tudnak helyezkedni, a munkanélküliek 43,40%-a nő.

A háromszéki AJOFM jövő hónapban Barót környékén szervezi meg a következő állásbörzét.

 

Hirdetés