Gyerekek keltik életre Székelyföld legendáit

Ilyen gyermeknapi programot még nem pipált Székelyföld.
Hirdetés
Különleges elő-gyermeknapi programmal készül a Székelyföldi Legendárium csapata, Székelyudvarhely polgármesteri hivatalával és az Evilági Zenekarral közösen a Székelytámadt várban és Székelyudvarhely főterén. Május 28-án első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a Székelyföldi Legendárium Karnevált, melyre összesen 27 csapat – mintegy négyszáz gyermek – érkezik Székelyföld és Csángóföld minden irányából.
 
Az iskolás színjátszó csoportok saját településeiken vagy annak közelében ismert székely mondákat vagy legendákat mutatnak majd be hét percben. A legjobb előadásokat zsűri díjazza. A fődíj a Legendárium rajzfilmsorozat mesepatkója és egy anyaországi kirándulás.
 
A karnevál vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik és délután 17 óra előtt 2O perccel ér véget. Az előadások között középkori hadászati és táncbemutatóval szórakoztatják a nagyérdeműt, sztármeghívottként Baricz Gergő is színpadra lép.
 
A karnevál ideje alatt meg lehet tekinteni a Mini Erdély makettparkot a Telegdy-bástyában. Románia első szabadtéri makettparkja Szejkefürdőn fog megnyílni, de a városnapok keretében, a Haáz Rezső Múzeum engedélyével egy előzetes kiállítás nyílik a már elkészült 21 makettből. A tárlatot a turistaszezon végéig díjmentesen lehet megtekinteni. A megnyitó pénteken 15 órától kezdődik. A makettparkról itt írtunk bővebben.
 
A jelmezes csapatok felvonulnak Székelyudvarhely központjába, ahova elkíséri őket a szejkei bivalyos szekér, és a legendáriumos rajzfilmsorozat új jelmezes szereplői, többek között Zete, Rika, Nagyapó és Csetlik. A felvonulás után díjkiosztó, majd ezt követően az Evilági csapata tartja a Zenerege lemezbemutatót, amely szintén székely mondákkal kapcsolatos.  

 

Hirdetés