Lefülelt egy bűnbandát a Kovászna megyei rendőrség

A betörésekre szakosodott csoport négy tagját előzetes letartóztatásba helyezték.
Hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyeztek a Kovászna megyei rendőrök négy személyt, akik betörtek egy kézdivásárhelyi lakásba. A gyanú szerint korábban több lopást követtek el Brassó, Prahova és Kovászna megye területén.

A rendőrséget az 112-es segélyhívó számon egy kézdivásárhelyi lakástulajdonos értesítette, hogy ismeretlen tettesek feltörték bejárati ajtaját, behatoltak lakásába és feldúlták azt, de nem vittek el semmit.

A rendőrség kinyomozta, hogy az elkövetők egy Szilágy megyei rendszámú, szürke autón hagyták el a helyszínt. Rövid időn belül a Brassó megyei Farkasvágó (Lunca Câlnicului) településen bukkantak rá a személygépkocsira.

Az autóban négy személy volt, mindannyian Brassó megyei illetőségűek. A rendőrség több olyan tárgyat is talált, amelyek alkalmasak lehetnek lakások feltörésére. A nyomozás eredményei arra utalnak, hogy az illetők Brassó, Prahova és Kovászna megyében több betöréses lopást elkövettek – tájékoztatja az Agerpres hírügynökséget a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Hirdetés

A négy gyanúsított ellen előzetes letartóztatási parancsot adott ki a bíróság.

Az ügy kapcsán a kézdivásárhelyi rendőrség kriminalisztikai osztálya nyomoz.

Hirdetés