Világ, zene, csűr: az eső ellenére nagy buli volt Mérán

A Mérai Világzenei Fesztivál a Besh o droM-mal indította el az idényt a Szarka telken.
Hirdetés

A Méra World Music április 29-én, szombaton a Besh o droM (HU) koncertjével indította útjára világzenei évadát. A háromórás koncerten a zenekarra jellemző magyar, balkáni, cigány és közel-keleti tradicionális dallamok csendültek fel modern zenével ötvözve: a legújabb szerzemények és a már „klasszikussá” váló dalok váltogatták egymást.

A koncertezők megúszták szárazon az élményt, ugyanis az esőre való tekintettel a zenekar a csűrben koncertezett. A helyszín autentikus hangulatáról és a különleges megvilágításról a KOOHO építészei gondoskodtak. A koncertet táncház követte, ahol László Csongor, Toni Rudolf, Berki „Árus” Béla, Simó István, Kisfaludi János és Fülöp M. Lóránd zenéltek.

A Méra Évad világzenei koncertekkel, táncházzal, kulturális- és gyermekprogramokkal melegíti be a csűrszínpadot a Méra World Music fesztiválra. A fesztivál idén is július utolsó hétvégéjén  lesz (július 27–30.). Fellép a Rendhagyó Prímástalálkozónak (HU), a Brigan (IT), a Beltaine (PL), a Fanfara Transilvania (RO), és még sokan mások (MWM EVENT). De nem kell addig  várni a következő koncertig: június 1-jén, gyermeknapon különleges meglepetésekkel készülnek a szervezők – nem csak gyerekeknek. Fesztiválbérletek továbbra is kedvezményes áron kaphatók.

Hirdetés

A program támogatói a Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Communitas Alapítvány.

Fotók: Bethlendi Tamás/facebook.com/meraworldmusic

Hirdetés