Félelem és reszketés Kolozsvár belvárosában

Miért rohangálnak fiatal japán lányok a Bulgakov utcájában? Mutatunk egy videót.
Hirdetés

A filmek iránt érdeklődő művelt publikum talán még emlékezik rá, hogy a tavalyi TIFF vendége volt egy különc – és nemkülönben különc, sőt különös filmeket gyártó – japán rendező, Szono Sion.  Vér, veríték, ondó és könnyek: a japán direktor munkáiból ezek a testnedvek csöpögnek bőségesen.

Nos, Szono Sionnak annyira megtetszett a kincses város és általában a festői Transzilvánia vámpírokkal vadregényes tája, hogy úgy döntött, következő filmjének, pontosabban filmsorozatának bizonyos részeit erdélyi helyszíneken forgatja: Kolozsváron, a tordai sóbányában, illetve a vajdahunyadi várban. A téma – mi lehetne más – a vámpírok, amint azt a cím is mutatja: Tokyo Vampire Hotel.

A témát akkor egy mondatban úgy foglalta össze, hogy az erdélyi vámpírok eredetéről szól, illetve találkozásukról a japán vérszívókkal. Még szerencse, hogy ez nem – mondjuk – Sergiu Nicolaescunak jutott eszébe korábban…

És Szono Sion nem viccelt: el is készült az illető mozgóképes alkotás első teasere, rövid előzetese, fentebb láthatják is. Lehet benne keresgélni a kolozsvári/erdélyi helyszíneket. Nekünk már most zúg a fejünk tőle.

Remélhetőleg hozzák az idei TIFF-re.

Hirdetés