Több mint 7000 alkalommal riasztották a rendőrséget húsvétkor

Bűncselekmények is történtek szép számmal.
Hirdetés

A tűzoltóság adatai után itt az ideje beszámolnunk az ünnepi rendőrségi statisztikákról is. Hozzávetőlegesen 7300 alkalommal riasztották a rendőrséget húsvétkor az 112-es egységes segélyhívó számon – jelentette hétfőn Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő.

Április 14-e és 16-a között több mint 50 000 belügyi alkalmazott teljesített szolgálatot, naponta átlagban 25 500 rendőr vigyázott a közrendre. Kitüntetett figyelmet fordítottak a zsúfolt helyekre, főleg a turisztikai célpontokat és a templomok környékét felügyelték.

Országos szinten több mint 6300, rendőrökből álló járőregység és 1466, csendőrökből és rendőrökből álló járőregység vigyázott a közrendre.

A szóvivő szerint egyetlen templomból sem jelentettek tűzesetet. A katasztrófavédelem egységei 45 személyt mentettek meg sürgősségi beavatkozásaik során, és 2770 személyt részesítettek egészségügyi ellátásban.

Hirdetés

A közlekedési rendőrség 344 bűncselekményt, 9437 kihágást állapított meg a jelzett időszakban, és 3 millió lej értékben szabott ki bírságot. Több mint 80 esetben ittas vezetés, 4173 esetben gyorshajtás miatt büntettek, 424 gépjárművezetőnek bevonták a jogosítványát.

A belügyi szóvivő felhívta a figyelmet, hogy hétfőtől ismét nő a forgalom a határátkelőknél, ezúttal az országból kifelé vezető oldalon, ezért a gépkocsivezetők azt ajánlják, a határrendészet honlapján elérhető mobilalkalmazás segítségével idejében tájékozódjanak a határátkelőkön tapasztalható várakozási időről, és válasszák a kevésbé zsúfolt átkelőket.

Hirdetés