Fogadási számlákat csapolt meg két kiskorú internetes csaló

Tízezer eurós kárt okoztak. A rendőrség Nagyváradon és Szalárdon tartott ma házkutatást.
Hirdetés

Azzal gyanúsít a kolozsvári rendőrség két kiskorút, hogy 10 ezer euró értékű kárt okozott, amikor felnőttek fogadási számláiról vett fel pénzt. A gyerekek egyikét elfogták, és hatósági felügyelet alá helyezték – írja a Mediafax.

A Kolozs megyei rendőrség pénteki közleménye szerint a kolozsvári rendőrök és ügyészek négy házkutatást végeztek Nagyváradon és a Bihar megyei Szalárdon, informatikai bűncselekményekkel gyanúsított személyeknél.

„2016 júliusától kezdve a két kiskorú 56 esetben utalt át pénzeket, amivel összesen mintegy 10 ezer eurónyi kárt okozott úgy, hogy a számla tulajdonosának beleegyezése nélkül használta fel egyes elektronikus fizetési eszközök azonosító adatait, fogadásokra, on-line pókerre vagy telefonos játékvásárlásra. A két kiskorú egyikét 24 órára őrizetbe vették, majd elrendelték ellene a 60 napos hatósági felügyeletet” – derül ki a közleményből.

A rendőrök szerint ugyanakkor a kiskorúak, felnőttek személyazonossági adatait felhasználva, 19 075 lejt vettek fel az utóbbiak fogadási számláiról. 

Hirdetés