Feladta magát a férfi, aki megkéselte a máréfalvi polgármestert

A tettes 6 hónaptól 6 év és 8 hónapig terjedő szabadságvesztésre számíthat.
Hirdetés

Feladta magáta rendőrségen az a férfi, aki megkéselte csütörtök este Máréfalva polgármesterét. Hatósági források arról számoltak be az Agerpres hírügynökségnek, hogy a tettest egy közeli rokona bírta rá, hogy önként jelentkezzen a rendőrségen, miután a rendőrök meggyőzték a családtagokat ennek helyességéről. Paul Leontică, Székelyudvarhely főügyésze közölte: az elkövetőt őrizetbe veszik, majd kihallgatják.

A főügyész tájékoztatása szerint Máréfalva polgármestere a karjain és vállán, összesen négy helyen sebesült meg, de sérülései nem voltak életveszélyesek. „Súlyos bűncselekmény történt, válaszlépésünk is ennek megfelelő lesz” – fűzte hozzá Paul Leontică, aki szerint a tettes 6 hónaptól 6 év és 8 hónapig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Kovács Imre, Máréfalva polgármestere csütörtök este került kórházba, miután több késszúrással megsebesítette egy törvénytelenül legeltető helybéli gazda.

Hatósági források szerint április 5-én a máréfalvi tanács megtiltotta a legeltetést a község tulajdonát képező területeken.

Csütörtök este arról értesítették a polgármestert, hogy egy helybéli gazda olyan helyen legelteti a teheneit, ahol ez tilos, ezért az elöljáró kiszállt a helyszínre az alpolgármester, egy helyi tanácsos és egy másik helyi lakos kíséretében. Amikor Kovács Imre közölte a gazdával, hogy a területen tilos a legeltetés, a férfi rátámadt az elöljáróra, késsel több sebet ejtett a karján és a vállán, majd elmenekült.

Hirdetés

A polgármestert a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították.

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök az eset kapcsán úgy nyilatkozott, a megye több pontján is problémák merültek fel a legeltetés kapcsán, ezért húsvét után összehívja a polgármestereket, hogy tárgyaljanak a témáról.   

Hirdetés