Alighogy kikosarazta az USR-t, Cioloşt tárt karokkal várja a PNL

Dúl a káderkrízis a liberálisoknál. Is.
Hirdetés
A liberálisok nyitottak az együttműködésre Dacian Cioloş volt miniszterelnökkel, nyilatkozta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő főtitkára, Cristian Buşoi. 
 
Sajtótájékoztatóján Cristian Buşoi úgy fogalmazott: reméli, hogy kollégái és a PNL elnöke nevében is elmondhatja, teljesen nyitottak a „Dacian Cioloşsal való együttműködésre, párbeszédre, de akár jelenlétére is a PNL-ben„. 
 
A párt főtitkára szerint „minden perc alkalmas” arra, hogy a volt kormányfő csatlakozzon a Nemzeti Liberális Párthoz. „Még ha nem is lép be a PNL-be, állandó marad a vele folytatott együttműködés és párbeszéd” – tette hozzá a liberális politikus.
 
Dacian Cioloş tegnap roppant udvarias posztban utasította vissza a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) felkérését, hogy lépjen be a tavaly nyáron alakult pártba. „Nem olyan ember vagyok, aki megpróbál valakit félreállítani, aki helyet foglal egy már megterített asztalnál, vagy más munkájának gyümölcseit próbálja begyűjteni” – írja Cioloş. Megköszönte azoknak, akik hívták az USR-be, de úgy véli, ha most csapatával együtt belépne a pártba, az széthúzáshoz vezetne.

Hirdetés