Kivizsgálja a román kormány az olaszországi rabszolgaügyet

A határon túli románokért felelős miniszter is a helyszínre utazik.
Hirdetés

Kormányszinten vizsgálja ki Románia azokat a több ezer, Olaszországbaan dolgozó romániai női vendégmunkás gazdasági és szexuális kizsákmányolásáról szóló vádakat.

A kormány keddi közleménye szerint Sorin Grindeanu miniszterelnök küldöttséget meneszt Olaszországba, hogy a helyszínen tájékozódjanak. A delegációban a határon túli románokért felelős tárca és a belügyminisztérium képviselői kapnak helyet.

A küldöttség szerdán utazik Olaszországba, és 17-éig vizsgálódik a helyszínen. A delegációban Andreea Pastirnac határon túli románokért felelős miniszter és a belügyi tárca képviselője is ott lesz.

A küldöttség tagjai a helyi hatóságokkal és az Olaszországban dolgozó románok képviselőivel is tárgyalnak majd, de találkoznak a külföldi munkások érdekeit védő és az ellenük elkövetett visszaélések ellen küzdő szervezetek tagjaival is.

A határon túli románokért felelős miniszter az olasz nagykövetség vezetőjével már egyeztetett a konkrét ügyekben való együttműködésről és a folyamatos párbeszédről a témában.

Hirdetés