Ponta biankó lemondólevelet küld Dragneának

Amikor a pártelnök megharagszik rá, nyugodtan aláírhatja. Dragnea azonban nem rúgná ki a PSD-ből.
Hirdetés

Elküldi lemondólevelét „biankóban” Liviu Dragneának, hogy a PSD elnöke belátása szerint járjon el a személyével kapcsolatban – nyilatkozta szerdán Victor Ponta volt miniszterelnök.

„A véleménynyilvánításhoz való jogomhoz ragaszkodom, és ezután is el fogom mondani, amit gondolok. Én nem akarom, hogy engem bárki is kitegyen a pártból, ezért elküldöm Liviu Dragneának a biankó lemondólevelemet, és amikor úgy gondolja, hogy nagyon megharagítottam, iktatja azt, és azzal megszabadult tőlem. De azt ne kérjék tőlem, hogy fogjam be a számat. Ebben a korban ezt már nem tudom megtenni” – nyilatkozta Victor Ponta a parlament épületében, amikor arról kérdezték az újságírók, hogy fontolgatja-e a pártból való kilépését.

Ponta hozzátette, továbbra is támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt, és ezután is arra biztatja az embereket, hogy szavazzanak a PSD-re.

„Decemberben beszéltem utoljára telefonon Liviu Dragneával. Ő hívott fel, hogy megkérdezze, igaz-e, hogy aznap este találkozom Teodorovici-csal meg Bănicioiuval, hogy összeesküvéseket szőjünk. Letettem a telefont, lefilmeztem magamat egy kb. 3.000 km-re levő golfpályán, és elküldtem neki a kisfilmet azzal a megjegyzéssel, hogy ne hallgasson minden bolondra” – fogalmazott Ponta, hozzátéve, hogy ezúttal sem fontolgat semmiféle összeesküvést, de ragaszkodik ahhoz, hogy kimondja, amit gondol.

A PSD-s képviselő – aki a minap, szociáldemokrata politikustól kissé szokatlan módon, Orbán Viktort és Magyarországot dicsérte – hozzáfűzte, ha bárkit is zavarnak bíráló hozzászólásai, kész függetlenként tevékenykedni a továbbiakban, „és akkor senkinek nem kell majd azzal foglalkoznia, hogy mit mond”.

Hirdetés

„Nem értek egyet azzal, hogy Pontának távoznia kéne a pártból” – reagált politikustársa szavaira Liviu Dragnea, hozzátéve: ha Ponta tényleg elküldi neki a levelet, nem áll szándékában aláírni azt. Mint mondta, egy volt pártelnök nem érdemli meg azt a bánásmódot, amiben a PSD egykor – helytelenül – Mircea Geoanát részesítette.

Dragnea kifejtette: sosem zavarták őt Ponta kritikus észrevételei, sőt megfontolandónak tartja azokat, mert mégiscsak egy volt kormányfő és pártelnök véleményéről van szó.
 

Hirdetés